10 Ιουλ 2011

Πιστοί στο ραντεβού τους και στις διεκδικήσεις τους οι Αγανακτισμένοι



Πιστοί στο ραντεβού τους και χθες οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος. Το σκηνικό είναι πλέον καθιερωμένο στην πλατεία Συντάγματος. 
Στα «πεδινά» της πλατείας, πλήθος κόσμου συμμετέχει στη γενική συνέλευση, όπου ανακοινώνονται οι αποφάσεις των κατά τόπους λαϊκών συνελεύσεων. Χαρακτηριστικό των ψηφισμάτων είναι η πρόθεση για κλιμάκωση των δράσεων των «Αγανακτισμένων» σε όλη των Ελλάδα, εν μέσω θέρους, αλλά και η αδιαπραγμάτευτη στάση τους, όσον αφορά στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Γερμανικό κρας τεστ για το δάνειο-μαμούθ. Απολύσεις και στο Δημόσιο

Έλεγχος αξιοπιστίας στην κυβέρνηση από τον Β. Σόιμπλε: Απαράβατος όρος για νέα χρηματοδότηση διάσωσης η έγκριση του νόμου για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στον Αύγουστο – Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με τους τραπεζίτες για συμμετοχή στο «πακέτο» και οι φόβοι για πέρασμα από την«επιλεκτική» στην πραγματική χρεοκοπία
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι παγκοσμίως γνωστή για τα αυστηρά κρας τεστ στα οχήματά της. Ένα εξίσου σκληρό κρας τεστ θα περάσει και το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για να καταφέρει να φθάσει μέχρι την έγκριση του δανείου-μαμούθ τον Σεπτέμβριο, με την οποία η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία ως τα μέσα του 2014, αν όλα πάνε κατ’ ευχή στην εφαρμογή του νέου μνημονίου.
Οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για έγκριση του δανείου στις δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του Eurogroup μέσα στον Ιούλιο (η δεύτερη συγκαλείται την Δευτέρα) διαψεύσθηκαν και είναι πλέον σαφές ότι η συμφωνία έχει ελάχιστες πιθανότητες να εγκριθεί μέσα στο καλοκαίρι, παρότι η κυβέρνηση εξάντλησε τεράστια αποθέματα πολιτικού κεφαλαίου τον Ιούνιο, για να καταφέρει να περάσει από τη Βουλή και… το μπλόκο των αγανακτισμένων το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Πρόταση τριών σοφών για την Ελλάδα

Καλούν την ΕΚΤ να αγοράσει μαζικά ελληνικά ομόλογα

Πρόταση τριών σοφών για την Ελλάδα
Απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα, με την οποία θα μπορούσε αφενός να μειωθεί το χρέος κατά 80 δισ. ευρώ, αφετέρου να περιοριστεί η ετήσια επιβάρυνση σε τόκους κατά 3,6 δισ. ευρώ, δίνουν τρεις οικονομολόγοι με άρθρο τους στη γερμανική έκδοση των «Financial Times».

Το άρθρο με τίτλο «Ετσι απλά θα σώσουμε την Ελλάδα», το οποίο αναδημοσιεύει σήμερα το «Έθνος», συνυπογράφουν οι Thorsten Polleit (επικεφαλής οικονομολόγος της Barclays Capital), Ulrich van Suntum (διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εφαρμοσμένων Οικονομικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιο του Munster) και Anton Wiegers (πρώην επικεφαλής του τμήματος αξιογράφων των ασφαλειών ζωής Allianz), κατά τους οποίους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει σε μαζική αγορά ελληνικών ομολόγων και να παραιτηθεί από ένα μέρος των αξιώσεών της έναντι της Ελλάδας.

Αγανακτισμένοι «έδιωξαν» την Γκερέκου από εκδήλωση στην Κέρκυρα




Με συνθήματα και διαμαρτυρίες για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου υποδέχτηκανδεκάδες αγανακτισμένοι πολίτες τη βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας το βράδυ της Παρασκευής, αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει από την εκδήλωση
Συγκεκριμένα, δεκάδες αγανακτισμένοι μετέφεραν τη συγκέντρωσή τους από την Πλατεία Δημαρχείου στην είσοδο των Ανακτόρων Μιχαήλ, δίπλα από το αίθριο στο οποίο εκείνη την ώρα είχε ήδη ξεκινήσει η μουσική εκδήλωση. Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της βουλευτού, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του μνημονίου. 

Δημοσκόπηση Κάπα Research: Πρόωρες εκλογές θέλει το 67,6%





Ναι στην προοπτική πρόωρων εκλογών λέει το 67,6% των πολιτών εάν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους της ως το Σεπτέμβριο, σύμφωνα μεδημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αποτυπώνουν τη γενικότερη αβεβαιότητα, καθώςναι μεν η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 1,3% στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το συνολικό ποσοστό που συγκεντρώνει, δεν ξεπερνά ούτε καν το 20%! Έτσι, νικητής αναδεικνύεται η… αδιευκρίνιστη ψήφος, που φτάνει το 35,2%.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 17,8%, έναντι 16,5% του ΠΑΣΟΚ. Τρίτο είναι το ΚΚΕ με 7,5% και ακολουθεί ΛΑΟΣ με 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ με 2,2%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%, η ΔΗΣΥ με 2,8% και το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με 3,1% και η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%.
Μετά από αναγωγή, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,5% , η ΝΔ 27,5% , το ΚΚΕ 11,6%, το ΛΑΟΣ 8,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6%, οι Οικολογοι -Πράσινοι 3,4% , η ΔΗΜΑΡ 4,8%, η ΔΗΣΥ 4,3% ΚΑΙ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8%

Μεγάλος πλούτος φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης


Στα 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου προσδιορίζει τα κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης ο καθηγητής γεωλογίας και ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.
 Ο κ Φώσκολος τόνισε ότι η επιστημονική κοινότητα βλέπει με θετικό τρόπο τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας. ” Τελευταία , υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα όσο αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας ο οποίος πιστεύω ακράδαντα, θα μας βγάλει από το χρέος.
 Αν αξιοποιήσομε τον ορυκτό πλούτο τα χρέη τα βγάλαμε,” υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ Φώσκολος.

8 Ιουλ 2011

Θα φανεί... στο χειροκτρότημα

Όλοι πάνω κάτω περιμέναμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του μεσοπρόθεσμου.
Ξέραμε επίσης πως οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν είχαν πραγματικά επιλογές. Από τη μία ήταν το δίλημμα της δόσης του δανείου (που όποιο κόμμα και να ήταν κυβέρνηση, αν είχε φέρει εκεί τα πράγματα, το ίδιο θα έκανε), και βέβαια ήταν και το θέμα των εκλογών, και της κομματικής πειθαρχίας, που κανείς τους δεν ήταν ακόμα έτοιμος να χάσει την καρέκλα του, ακόμα και όσοι αντέδρασαν εκ του ασφαλούς. Και φυσικά, όλοι είχαν φροντίσει να δηλώσουν έντονα την αντίθεση τους με τα πρωτοφανή και άδικα μέτρα (ακόμα και οι κυβερνώντες).

ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

 Τι είναι όλη αυτή η φασαρία για το χρέος της Ελλάδας; Το χρέος της Ελλάδας! Το χρέος της Ελλάδας! Μα ποιανού χρέος είναι τέλος πάντων; Είναι χρέος του ελληνικού λαού; Είναι χρέος της χώρας; Είναι χρέος της Ευρώπης
Το σίγουρο είναι πως δεν είναι χρέος του ελληνικού λαού, και ιδού γιατί:

α. O ελληνικός λαός ποτέ δεν ενημερώθηκε για τα όποια δάνεια.
β. Ούτε οι πολιτικοί ούτε οι δανειστές αποκάλυψαν τους όποιους όρους στο λαό.
γ. Ποτέ δε διεξήχθη κάποιο δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό από τους πολιτικούς ή τους δανειστές  για να τον ρωτήσουν εάν:
i. Ήθελε να πάρει δάνειο από κάποιον.
ii. Αν ήθελε να βάλει κάτι ή τμήματα της χώρας του ως εγγύηση.
δ. Ποτέ δεν υπέγραψε κάποιο δάνειο ούτε εισέπραξε, σε συλλογική ή ατομική βάση, κάποιο δάνειο απευθείας από οποιονδήποτε.
Οπότε πώς μπορεί να είναι χρέος του ελληνικού λαού αυτό; Δεν είναι.

Ντροπή και Αίσχος...

30/06/2011
Θλίψη, οργή, πόνος, αγανάκτηση...στα 26 χρόνια μου..δεν νομίζετε οτι είναι λίγο άδικο; Που είναι τα όνειρα, η χαρά, η δημιουργία και η ομορφιά της ηλικίας μου;
Χθες πήγα στο Σύνταγμα να διαδηλώσω ειρηνικά όπως  χιλιάδες άλλοι σκεπτόμενοι άνθρωποι που τρέμουν για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους..
Καθόμουν στη στάση του τραμ με την  Έφη, ένα δυναμικό και εργατικό κορίτσι που έχει χάσει τη δουλειά της μαζί με άλλους 35 ανθρώπους, τον Γιώργο που απεργεί γιατί πιστεύει οτι ίσως βοηθήσει στο να αλλάξουν τα πράγματα και τον Γιάννη έναν ενημερωμένο άνθρωπο που ψάχνει τρόπο να ενημερώσει και άλλους..

Η Νέα Τάξη επιδιώκει κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση κρατών προς εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης!

Γράφει ο ..(( Λ ))..
Θα συνεχίσουν να λαμβάνουν δυσβάσταχτα μέτρα μέχρι να δημιουργηθούν βίαιες κοινωνικές εκρήξεις...!
Εδώ και καιρό αρνούμαστε να καταγράψουμε τις σκέψεις μας για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην χώρα μας. Εδώ και καιρό, από τότε που οι Έλληνες άρχισαν να βγαίνουν στις πλατείες και να διαμαρτύρονται κατά της πράσινης χούντας, είχαμε την άποψη πως στην χώρα μας συμβαίνει κάτι πολύ περισσότερο από ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας.
Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και της κυριαρχίας σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο είναι πλέον δεδομένο. Το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μέσα από την πολιτική της κυβέρνησης εκχωρούμε κυριαρχικά δικαιώματα, υποβαθμίζεται η ζωή των Ελλήνων, καταστρέφεται το μέλλον των παιδιών μας. Όμως τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα δεν είναι αποκομμένα από την παγκόσμια πολιτική και κοινωνική σκηνή.

Ο Joseph Stiglitz και το «παγκόσμιο» νόμισμα – Θέμα χρόνου η δημιουργία του!

Γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς
Με τη δημιουργία ενός “παγκόσμιου” νομίσματος για πολλούς ολοκληρώνονται σε μεγάλο βαθμό και τα σχέδια της “νέας τάξης” πραγμάτων!
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο έγκριτος οικονομολόγος Joseph Stiglitz, τάσσεται ανοιχτά υπέρ της δημιουργίας ενός «παγκόσμιου» νομίσματος. Τη πρώτη φορά που το έκανε ήταν το Νοέμβριο του 2008, όταν η οικονομική κρίση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ με τη κατάρρευση της Lehman Brothers, μίας εκ των ισχυρότερων έως το 2008 επενδυτικών τραπεζών των ΗΠΑ, που λίγο αργότερα σε μορφή ντόμινο προκάλεσε τη τότε παγκόσμια οικονομική κρίση.
Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2010 ο Joseph Stiglitz, έδωσε συνέντευξη στο δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου και σε δύο από τις ερωτήσεις που αφορούσαν τη χώρα μας απάντησε τα παρακάτω:

ΑΡΘΡΟ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΤΩΝ ΝΕW YORK TIMES ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

«Οδηγείτε την Ελλάδα στη χρεοκοπία»
Ευθύνες στους ηγέτες της Ευρώπης για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης αποδίδει η " New York Times ", με σημερινό κύριο άρθρο της, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι όλο και πιο πιθανή είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας, λόγω ακριβώς αυτής της πολιτικής που ακολουθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Όπως τονίζεται, η χρεοκοπία της Ελλάδας, υπό το βάρος χρέους μισού περίπου τρισεκατομμυρίου δολαρίων θα ήταν καταστροφική για τη χώρα, τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η σύνταξη της νεοϋορκέζικης εφημερίδας υποστηρίζει ότι δεν έχουν λάβει τη σωστή προσέγγιση στο θέμα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να αποτραπεί μια ελληνική χρεοκοπία μέσω της μείωσης των επιτοκίων στα ελληνικά δάνεια και της ενίσχυσης των ρυθμών ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Nέο ραντεβού για το Σαββατοκύριακο δίνουν οι Αγανακτισμένοι

Nέο ραντεβού για το Σαββατοκύριακο δίνουν οι Αγανακτισμένοι

Συνεχίζουν να κατεβαίνουν στην πλατεία παρά τη μικρή συμμετοχή

Το «παρών» εξακολουθούν να δίνουν οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος παρά τη μείωση της συμμετοχής. 'Έτσι, για 44η ημέρα βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης.

Επί της πλατείας Συντάγματος πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για τον απολογισμό των πεπραγμένων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Στις συζητήσεις μεγάλη σημασία δόθηκε στις συγκεντρώσεις του προσεχούς Σαββατοκύριακου, κατά την διάρκεια των οποίων θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση των διαδηλωτών.

Δημοσιοποιήθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Δημοσιοποιήθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Περιλαμβάνει αυστηρό χρονοδιάγραμμα και σκληρά μέτρα

Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το επικαιροποιημένο μνημόνιο το οποίο έχει εγκριθεί από το Eurogroup και περιλαμβάνει το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των δεκάδων μέτρων (νομοσχέδια , κ.λπ.), τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος του έτους.

Μεταξύ αυτών, είναι η θέσπιση της «εργασιακής εφεδρείας» στο Δημόσιο έως 12 μήνες και η «αποχώρηση» στη συνέχεια των υπαλλήλων, οι οικονομικοί ελεγκτές στα υπουργεία, η συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο (θα αφορά και στις ΔΕΚΟ) που θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, οι αυξήσεις (τουλάχιστον 25%) των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η περαιτέρω μείωση των ταμείων και η περικοπή επικουρικών συντάξεων, το όριο στις φοροαπαλλαγές, η «στοχοποίηση» μεγάλων εισοδημάτων για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, καθώς και η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Επισυνάπτεται το ελληνικό κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου

Γερμανία και Ολλανδία αποδέχονται προσωρινή χρεοκοπία της Ελλάδας.


Τι κι αν συναινούμε ή δεν συναινούμε εμείς. Τι κι αν υπογράφουμε Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα για τα μάτια των εργαζομένων, την διακυβέρνηση της χώρας την έχουν ήδη αναλάβει άλλοι και κυρίως οι Γερμανοί.

Γερμανία και Ολλανδία λοιπόν, μετά την αμφισβήτηση της Γαλλικής πρότασης (για εθελοντική συμμετοχή των ομολογιούχων πιστωτών) από τους οίκους αξιολόγησης, πέρασαν στην αντεπίθεση και ζητούν....
με το ζόρι μεγάλη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών, έστω και αν αυτό οδηγήσει σε «προσωρινή χρεοκοπία» (πρώτη φορά λανσάρεται ο όρος αυτός) της Ελλάδας. Τώρα θα μας πείτε, πως είναι δυνατόν να συμβεί αυτό, αφού πριν λίγες ημέρες ψηφίστηκε από 155 βουλευτές το Μεσοπρόθεσμο που θα μας εξασφάλιζε;; Εντάξει, λέμε και τίποτα να περάσει η ώρα.

7 Ιουλ 2011

Ανατρεπτική πρόταση για το ελληνικό χρέος

Σύσταση ειδικού ταμείου 50 δισ. ευρώ πρότεινε ο Τσαρλς Νταλάρα

Αντί να πάρουν νέα ομόλογα οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές και τα ταμεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους, να βγουν και να αγοράσουν, μέσω ενός ενιαίου μηχανισμού, υφιστάμενα ελληνικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά, ζητά ο Τσαρλς Νταλάρα.

Σε δηλώσεις του στο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, ο διευθυντής του IIF, πρότεινε τη σύσταση ειδικού Ταμείου με κεφάλαιο 50 δισ. ευρώ, το οποίο θα επαναγοράζει ελληνικά κρατικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά.