22 Αυγ 2011

"Αγανακτισμένο" ραντεβού


undefinedΣτις 3 του Σεπτέμβρη η πρώτη συγκέντρωση στο Σύνταγμα μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα. Στόχος η δυναμική των προηγούμενων μηνών

Με το τέλος του καλοκαιριού, οι "Αγανακτισμένοι" ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις πλατείες της χώρας.

Οι πρώτες συναντήσεις, οργανωτικού χαρακτήρα έχουν ήδη αρχίσει, ενώ το κρίσιμο ραντεβού για το συντονισμό όλων των πρωτοβουλιών και τη φυσιογνωμία του κινήματος είναι προγραμματισμένο για τις 3 Σεπτεμβρίου.

16 Αυγ 2011

Πραγματική δημοκρατία τώρα!


Προσχέδιο πρότασης για πραγματική αντιπροσωπευτική ακομμάτιστη Δημοκρατία.


Διαπιστώσεις, συμπεράσματα, διατυπώσεις:
 
Η Δημοκρατία είναι Θεσμός, ταυτόχρονα είναι εργαλείο, είναι σύστημα, η σωστή εφαρμογή και λειτουργία της υπόκειται πάντα στην ποιότητα του λαού, στο ήθος και τις αρχές του. Μπορεί να ανθίσει με την εγρήγορση και την αγάπη της κοινωνίας. Είναι βασικό στη δημοκρατία οι άνθρωποι και η πολιτεία να επιδιώκουν την μόρφωση και την καλλιέργεια, πνευματική και ηθική.

Η Δημοκρατία μπορεί να καταντήσει ένα κακό, φαύλο σύστημα μιας και αποτελεί το αντικαθρέφτισμα της κοινωνίας, και τα προτερήματα να μεταβληθούν σε μειονεκτήματα, είναι μεγάλη η ευθύνη της κοινωνίας στο να διατηρεί και να διαχειρίζεται μια υγιεί δημοκρατία.

14 Αυγ 2011

Η παγκόσμια κρίση του χρέους: Πώς φτάσαμε σε αυτή και πώς θα βγούμε

undefined

Σήμερα οι χώρες παντού αντιμετωπίζουν μια κρίση χρέους, που επιταχύνθηκε από την πιστωτική κατάρρευση του 2008. Έτσι, δημόσιες υπηρεσίες περικόπτονται και κρατικές περιουσίες πωλούνται στα ανοικτά σε μια μάταιη προσπάθεια να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς που δεν μπορούν πια να είναι ισορροπημένοι, διότι η προσφορά χρήματος (money supply) έχει συρρικνωθεί.

Οι κυβερνήσεις συνήθως παίρνουν την ευθύνη για τις υπερβολικές δαπάνες, αλλά οι κυβερνήσεις δεν ξεκίνησαν την κρίση. Η κατάρρευση ήταν στο τραπεζικό σύστημα και στην πίστωση που δημιούργησαν και στη διατήρηση της.