10 Ιουλ 2011

Αγανακτισμένοι «έδιωξαν» την Γκερέκου από εκδήλωση στην Κέρκυρα




Με συνθήματα και διαμαρτυρίες για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου υποδέχτηκανδεκάδες αγανακτισμένοι πολίτες τη βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας το βράδυ της Παρασκευής, αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει από την εκδήλωση
Συγκεκριμένα, δεκάδες αγανακτισμένοι μετέφεραν τη συγκέντρωσή τους από την Πλατεία Δημαρχείου στην είσοδο των Ανακτόρων Μιχαήλ, δίπλα από το αίθριο στο οποίο εκείνη την ώρα είχε ήδη ξεκινήσει η μουσική εκδήλωση. Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της βουλευτού, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του μνημονίου. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι φωνές ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων, προφανώς προκειμένου να αποφύγει να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα και να δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στη συνεχιζόμενη εκδήλωση του φεστιβάλ η διοργάνωση του οποίου ήταν δική της πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι στα Ανάκτορα βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία, ωστόσο, δεν χρειάστηκε α επέμβει αφού οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές και οι αγανακτισμένοι δεν επιχείρησαν να μπουν μέσα στο συναυλιακό χώρο.
Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπείες «Αγανακτισμένων» από όλη την Ελλάδα, μεταβαίνουν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι αγανακτισμένοι στην Πλατεία Συντάγματος από το πρωί της Κυριακής, «για έναν «ουσιαστικό απολογισμό και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων».
Και την Παρασκευή το βράδυ, οι «Αγανακτισμένοι» της Αθήνας δήλωσαν παρόντες μπροστά από τη Βουλή και στην συνέλευση στο κάτω μέρος της πλατείας. 
Οι συνελεύσεις γίνονται με «υπόκρουση» μουσική από μπάντες που παίζουν στην αυτοσχέδια σκηνή. Το απόγευμα, με τους συγκεντρωμένους στην πλατεία ενώθηκαν και Σύριοι που διαμαρτυρήθηκαν για την αιματηρή καταστολή από τη Δαμασκό των διαδηλώσεων κατά του Μπάσαρ αλ-Άσαντ.
Νωρίτερα την Παρασκευή, «Αγανακτισμένοι» στη Θεσσαλονίκη είχαν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος στην πόλη. Η διαμαρτυρία κύλησε χωρίς επεισόδια

Δεν υπάρχουν σχόλια: