23 Νοε 2011

Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του ευρώ…

Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του ευρώ…

Credit Suisse: Καθοριστικές για το μέλλον οι προτάσεις για το ευρωομόλογο

Τις τελευταίες του μέρες περνά το ευρώ, τουλάχιστον στη μορφή την οποία γνωρίζουμε, υποστηρίζει σε έκθεσή της η ελβετική τράπεζα, Credit Suisse.

Στην υποενότητα «Idea of the Day: The “Last Days” of the Euro» (Ιδέα της ημέρας: οι τελευταίες μέρες του ευρώ), η Credit Suisse αναφέρει ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της ευρωζώνης.

Βέβαια, όπως διευκρινίζει αυτό δε σημαίνει απαραίτητα τη διάσπαση της ευρωζώνης, άλλωστε, όπως εκτιμά, οι πιθανότητες «διάσπασης» δεν είναι πολύ μεγάλες αν και τίποτα δεν αποκλείεται. 



«Το πιθανότερο είναι ότι η ευρωζώνη θα αλλάξει μορφή, η οποία είναι ήδη υπό συζήτηση», τονίζεται στην έκθεση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «η ΕΚΤ πλέον δεν μπορεί με τις παρεμβάσεις της να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά». 

«Αυτό που αναμένεται όμως να προσφέρει κάποια ανακούφιση είναι οι προτάσεις της Κομισιόν αύριο για το ευρωομόλογο. Ήδη είναι γνωστό ότι θα υπάρξουν τρεις προτάσεις, οι οποίες μάλιστα είναι έτσι δομημένες που οι δύο από τις τρεις θα απαιτήσουν αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ», υποστηρίζει η Credit Suisse.

Όταν θα «κοπάσει» ο θόρυβος από τις προτάσεις της Κομισιόν, θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος η αποφασιστικότητα των ηγετών. Εκεί, σύμφωνα με την CS, θα πρέπει να αναμένουμε κάποια νευρικότητα στις αγορές, αφού μέχρι τώρα οι Ευρωπαίοι δεν έχουν δείξει την απαραίτητη ευελιξία στις αποφάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: